top of page

BLOG

Search
  • Writer's pictureRusmir Mesihovic

Da kantonalnoj bolnici u Bihaću

Sarajevo, Ljubljana - Nekadašnji ministar za zdravstvo BiH dr. Rusmir Mesihović u vrijeme izbora u BiH pre nekoliko dana podsjetio je građane BiH, da su Federalno ministarstvo zdravstva i Vlada FBIH, u njegovo vrijeme bili spremni i financijski pomogli da se zgrada Kantonalne bolnica u Bihaću nakon požara rekonstruira i ponovno uspostavi funkcioniranje zdravstvenog sistema u punom kapacitetu.



Kao federalni ministar zdravstva, tako danas kaže dr. Rusmir Mesihović, posjetio sam Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću, gdje sam se sastao s direktorom bolnice Hajrudinom Havićem i resornim kantonalnim ministrom Amirom Murićem. Cilj posjete je tada bio sagledavanje stvarnog stanja u kantonalnoj bolnici nakon požara i iznalaženje najboljih modaliteta za rekonstrukciju zgrade i funkcioniranje zdravstvenog sistema u punom kapacitetu.


Nakon sastanka resorni federalni i kantonalni ministri zdravstva s direktorom KB Bihać obišli su dio bolnice koji je izgorio u požaru te Centar urgentne medicine koji je bio smješten u prostoru Upravne zgrade bolnice.

5 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page